This is my happiest moment in 2004 !!!!!!

well..
Ada satu makhluk allah yg baik giler nie telah menjadikan aku hostees nyer…
so , aku boleh upload apa2x benda ..
hehehe

addressnyer akan ku bgtau nanti..
tp , aku akan bgtau selepas all my web is finished..
dan org pertama yg tahu ialah Alin.. a.k.a kucing putih…

so , thx to this guy for letting me be a hostees…

I love Anime..

well..
Setelah beberapa bulan aku join club anime malaysia , barulah aku berasa aktif sikit kat sini.
Adalarh masa nak check forum dan berbincang pasal anime..well..

aku ada kawan(www.sotongz.com) yg aku jumpa di game fairyland.Dia jugak minat anime cam aku dan kiter berbincang la pasal anime.Pastu aku baru dpt tahu yg kita boleh downlaod anime menggunakan Mirc.

So , dia ajar la beberapa script dan command utk download anime..Kalo tak biasanya aku pakai Bit Torrent dan clientnya Azureus.Dia ada cadangkan aku pakai ftp sekali..hasilnya , aku x dpt downlaod apa2x kart mirc pasal ramai yg darh beratur (queue ).So , aku terpaksalarh pakai bit torrent.

Sampai sekarang tgh downlad lagi (walaupun selepas 6 jam )….

Download…..
aku baru ajer mengupdatekan apple quicktime aku semata2x nak tengok final fantasy 12 punya trailer..Besh woo.nanti aku akan tuliskan aper itu final fanatsy 12 dan juga feature2x yg baru dlm game nie dan juga pasal PSP.

aku juga telah download satu software rahsia utk buat website dan ianya bagus gielr dan lihatlarh hasilnya nanti dalam 2 minggu kar laman web sekolah aku..

Selain itu aku juga jumpa free web hosting utk laman web sekolah aku yg x ada ad.

Dan lastly..
Forward yg aku dapat dari Alin a.k.a Kucing Putih…

******************Start**********************

JANGAN SALAHKAN HAWA

Kenapa Allah jadikan Hawa dari tulang rusuk Nabi Adam, bukan dari bahagian
lain. Ada hikmahnya.

Tulang rusuk tu bengkok menunjukkan bahawa orang perempuan ni mudah
terpedaya atau membuat kesilapan. Contohnya yang kahwin lari sampai ke
siam kerana termakan pujuk rayu kekasih. Yang kawin dengan pendatang
indonesia, bangladesh dan sebagainya dan kemudian dijadikan macam hamba.
Sedangkan mereka bukannya tak tahu dan sedar kesannya kepada mereka
sebagai kaum hawa adalah lebih teruk. Jadi menjadi tugas kaum adam untuk
membetulkan kaum hawa dengan cara membimbing mereke, memberikan nasihat
dsb. Jika suami isteri, adalah menjadi tanggung jawab seorang suami untuk
memimpin isteri. Bukan sebaliknya.

Tulang rusuk tu dekat dengan hati, menunjukkan kaum hawa dicipta untukdikasihi oleh kaum adam.

Tulang rusuk tu dekat dengan ketiak menunjukkan kaum hawa dijadikan untuk
dilindung oleh kaum adam.

Allah tak menjadi kan kaum hawa dari bahagian kepala untuk
menandingi/melebihi kaum adam, dan juga bukan dari bahagian kaki untuk
dipijak-pijak oleh kaum adam.

AKU, KAU BERBEZA…AKU, KAU ISTIMEWA…
Beza Lelaki & Wanita

Lelaki

Lelaki bujang kena tanggung dosa sendiri apabila sudah baligh manakala dosa
gadis bujang ditanggung oleh bapanya.

Lelaki berkahwin kena tanggung dosa sendiri, dosa isteri, dosa anak
perempuan yang belum berkahwin dan dosa anak lelaki yang belum baligh.
BERATKAN?

Hukum menjelaskan anak lelaki kena bertanggungjawab ke atas ibunya dan
sekiranya dia tidak menjalankan tanggungjawabnya maka dosa baginya terutama
anak lelaki yang tua, manakala perempuan tidak, perempuan hanya perlu taat
kepada suaminya. Isteri berbuat baik pahala dapat kepadanya kalau buat tak
baik dosanya ditanggung oleh suaminya. BERATKAN??

Suami kena bagi nafkah pada isteri, ini wajib tapi isteri tidak. Walaupun
begitu isteri boleh membantu. Haram bagi suami bertanya pendapatan isteri
lebih-lebih lagi menggunakan pendapatan isteri tanpa izin.

Banyak lagi lelaki lebih-lebih lagi yang bergelar suami perlu tanggung.
Kalau nak dibayangkan beratnya dosa-dosa yang ditanggungnya seperti gunung
dengan semut.

Itu sebabnya mengikut kajian nyawa orang perempuan lebih panjang daripada
lelaki. Lelaki mati cepat kerana tak larat dengan beratnya dosa-dosa yang
ditanggung (ikut kajian laa.)

Tetapi orang lelaki ada keistimewaannya yang dianugerah oleh Allah SWT.
Ini orang lelaki kena tahu! , kalau tak tahu kena jadi perempuan. Begitulah
kira-kiranya.

Wanita

Auratnya lebih susah dijaga berbanding lelaki. Perlu meminta izin dari
suaminya apabila mahu keluar rumah tetapi tidak sebaliknya.

Saksinya kurang berbanding lelaki.

Menerima pusaka kurang dari lelaki.

Perlu menghadapi kesusahan mengandung dan melahirkan anak.

Wajib taat kepada suaminya tetapi suami tak perlu taat pada isterinya.
Talak terletak di tangan suami dan bukan isteri.

Wanita kurang dalam beribadat kerana masalah haid dan nifas yang tak ada
pada lelaki.

Pernahkah kita lihat sebaliknya??

Benda yang mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan di tempat
yang tersorok dan selamat. Sudah pasti intan permata tidak akan dibiar
bersepah-sepah bukan? Itulah bandingannya dengan seorang wanita.

Wanita perlu taat kepada&! nbsp; suami tetapi lelaki wajib taat kepada ibunya 3
kali lebih utama dari bapanya. Bukankah ibu adalah seorang wanita?

Wanita menerima pusaka kurang dari lelaki tetapi harta itu menjadi milik
peribadinya dan tidak perlu diserahkan kepada suaminya, manakala lelaki
menerima pusaka perlu menggunakan hartanya untuk menyara isteri dan
anak-anak.

Wanita perlu bersusah payah mengandung dan melahirkan anak, tetapi setiap
saat dia didoakan oleh segala haiwan, malaikat dan seluruh makhluk ALLAH di
mukabumi ini, dan matinya jika kerana melahirkan adalah syahid kecil.
Manakala dosanya diampun ALLAH (dosa kecil).

Di akhirat kelak, seorang lelaki akan dipertanggungjawabkan terhadap 4
wanita ini: isterinya, ibunya, anak perempuannya dan saudara perempuannya.
Manakala&nb! sp; seorang wanita pula, tanggungjawab terhadapnya ditanggung oleh 4
org lelaki ini: suaminya, ayahnya, anak lelakinya dan saudara lelakinya.

Seorang wanita boleh memasuki pintu Syurga melalui mana-mana pintu Syurga
yg disukainya cukup dengan 4 syarat sahaja: sembahyang 5 waktu, puasa di
bulan Ramadhan, taat suaminya dan menjaga kehormatannya.

Seorang lelaki perlu pergi berjihad fisabilillah tetapi wanita jika taat
akan suaminya serta menunaikan tanggungjawabnya kepada ALLAH akan turut
menerima pahala seperti pahala orang pergi berperang fisabilillah tanpa
perlu mengangkat senjata.

MasyaALLAH…sayangnya ALLAH pada wanita ….

Seorang wanita adalah pelengkap dan sememangnya istimewa di sisi seorang
lelaki, tetapi ingatlah wahai lelaki…kamu sebenarnya adalah istimewa
disisi Allah, maka dengan sebab itu DIA mengangkat kamu menjadi
pemimpin…maka dengan keistimewaan itu, JAGALAH dan HARGAILAH wanita
sebaik-baiknya…supaya kelak masing2 lelaki dan wanita dapat pulang
mengadap Allah dalam keadaan istimewa disisiNYA.

************eNd***********

HAHAHAHAHAHAHAHAHA !!!!!

Sekarang aku boleh gelak dengan senang . Hahahahahahhaa.

sebenarnya…
lay-out utk web sekolah aku darh siap…
hahahahahhaa
hanya siap lay-out pasal aku darh seminggu buat benda nie dan carik idea dan tiba2 idea dan ilham dtg kira2 4 jam yg dahulu (aku tak tido mlm) dan 4 jam inilah aku cuba menulis ilham aku dengan buat dan edit code html….

kepala aku pening sebentar tp aku masih teruskan dgn khusyuk….hahahaha
akhirnya aku siap lay-out nya dan dijangka siap sepenuhnya 2 minggu lagi pasal aku kena berbincang ngan cikgu aku utk membuat “final Touch”…

anyway , kalo korunk tekan link kart web tue dier akan ada color yg timbul..
aku membuat benda tue dgn menggunakan css atau cascading style sheet dan aku membuat code tue kira2 dua jam pasal byk sgt isu…cam id dan juga class….

pastu , aku telah sign up bravenet hosting pasal aku ada masalah la plak ngan geocities dan juga aku sign up cjb.net…

so , skang nak tau addressnyer ?
sebenarnya top-secret tapi aku terpaksa larh bgtau ..
:p
www.smksaonline.cjb.net

well.. jgn la bg komen byk sangat pasal kepala hotak kau ngan aku masih lagi pening….
kalo tekan link lain mmg xder aper 2x so buat bodoh jer….
i hope u all enjoy it…

My Web

The truth is….

Aku x leh nak abiskan web aku time cuti nie….

Pasal sebab 2x yg tidak dapat nak dielakkan…

Hahahaha…