Sekali Lagi Odin Lulus dengan cemerlang..dan eksiden motor ..

Aku skunk nie dalam keadaan injured .. sebab jatuh motor..thx kepada pakcik yg selamtkn aku dari bahaya dan juga ada abang yg tolong aku kutip cover bateri skuter aku..

Tq ..
Dan x lupa juga kepada Dia yang Maha Esa yang still kasik aku peluang untuk bertaubat ..
Syukur ke pada mu Ya Allah ..

Well..
camner eksiden tue berlaku erk ?
Cenggini ..
Jalan basah sebab baru lepas hujan ..
Aku lak bawak agak laju dalam 70-80 km/h
So aku bwk ler selamba badak aku..tetiba sampai kart satu flyover nie .. aku heran..mana traffic light yg selalu aku nmpak ..biler darh dekat..aku tgk dier x menyala .. terus aku emergency brek sebab kalo aku jalan gak mmg mengundang maut la kan ..
Biler aku brek pakai dua2x brek .. tetiba lak sliding ..pergh ..
Aku pon turut sekali slide .. just kaki kanan dan tangan kanan aku injured..berdarah ..

Tyme aku jatuh .. aku hanya igt kart skuter aku tue ..hehe.. sebab btol2x dpn skuter tue ada bas lalu .. takut dier langgar plak ..

Biler aku dpt bangun..cepat2x gi amik skuter aku dan bawak ke tepi .. ada la dua orang manusia yang budiman tolong aku .. aku mmg berterima kasih sangat …
Dok kejap kart tepi .. sambil mengerang kesakitan .. try start skuter tapi x ley..adeh..aku tekan gak starter .. pas2 press minyak..lama2x baru leyh .. abish bateri aku .. pas2 mintak tlg abg yg tolong aku tue kutipkn benda yang tercicir..

Kesimpulannya ..
Kalo jalan jauh..sila la pakai KASUT supaya kalo eksiden..anda masih bole lagi berdiri dengan gagah tanpa jalan cam org cacat
Dan..jangan bwk laju tyme hujan . darh la tayar skuter aku cam botak2x sikit ..

So .. setiap action pasti ada effect so .. effectnyer ..
aku gi klinik..darh lama x makan ubat dan kena enjet..
pas2 dapat MC .. hehehe .. Esok cuti !!
dapat free lecturer dari otosan .. dier nasihat aku macam2x.. Dan aku telah menyusahkan kedua org tua aku ..
Skuter aku plak calar ..adeh .
Sakit mata memandang .. x lupa jgk brek tgn aku darh bengkok sikit..agak sukar nk brek ..

Pasal JPJ test , aku lulus untuk kedua-dua test .. Alhamdulillah ..
Dapat jalan B .. lalu kart sekolah SMKTIS (SMK Tengku Idris Shah Kapar)

Keluar dari umah pkl 7:10 .. letak skuter aku kart umah WANI ..
Naik keta mewah bapak dier dan makan nasik lemak dgn mereka anak beranak kart BIDAYAH ..
Hehe .. Off course la bapak dier blunjer ..

Dipendekkan cerita sampai kart Bukit Kapar pkl 9:30  .. lambat giler .. aku amik test motor dulu..huhu..
Aku buat la insyarat cam biasa dan bawak cam biasa.. Titi aku hanya 9 saat jer ..Itupon cam nk dekat terjatuh..Darh la dapat motor buruk..

Kereta plak .. tyme bukit mmg GELABAH GILER ..masa tyme parking plak..aku kena buat dua kali sebab aku takut dier ukur..rupa2x nya dier x ukur .. cheh..buat penat jerk aku buang masa aku ..pas2 3 penjuru..

Pas2 dpt buat OTR ( on the road) pkl 4 lebeyh..huhu..lama giler tunggu ..
DAn lulus .. hehe ..

Wa… luka aku cam nanah la plak.. papai .. nk tido ..

One Reply to “Sekali Lagi Odin Lulus dengan cemerlang..dan eksiden motor ..”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.