This week with Hassan

Yup.
I’m sux at everything lebih-lebih lagi pelajaran cam
Physics,add math and most importantly chemist.
Aku baru ajer amik ujian bulanan dan semua mataplejaran yang aku tulis kart atas tue mmg
hampir-hampir nak kantoi(fail) la.
(Tapi tak dapat lagi keputusannya kecuali math)
Math aku dah dpt keputusan iaitu 70/100.
Hampa rasa hati tak dapat A.Yg bestnya , ada cikgu tue kata(aku dah lupa nama)
“Baru fail tak dapat a dalam ujian dah nak hampa.Jgn la risau.Nie bukannya periksa
mid term.

Dlm hati aku terdetiklah “Kalau ujian dah camnie apatah lagi periksa”.

Tapi aku yakin BM ngan AGAMA aku akan dapat A.Maklumlah “self confidence”.

****MOUSE****
Bukannya tikus tapi tetikus.Ala , benda yang aku selalu pegang bila nak pakai pc.
Sabtu lepas(agaknya) bapak aku dgn segala murah hatinya telah membeli optical mouse.
Dah la optical mouse(pakai laser) malah dengan scrolling capability nya sekali.
Wah kakakakakaka.
aku akan jadi rajin utk memakai mouse mulai sekarang pasal mouse tu nampak baru ,
clicking nyer takder masalah and the best part is I DON’T NEED TO CLEAN IT UP.
Masa pakai mouse lama , setiap hari jumaat aku kena bersihkan mouse tue.
Skang aku dah pakai mouse baru.Takyahlah aku pakai keyboard(kecuali bila word processing).

****Authorware****
Aku baru ajer pinjam authorware dari cikgu TM(Teknologi maklumat)aku yg bernama Cikgu Ahmad
Firdaus.Aku install kat pc dan bila aku bukak jer aku langsung tak paham aper yg berlaku
kart pc aku.

Barulah aku sedar , tak semestinya nak jadi pakar pc kena tau programming , html dll malah
kena tau pakai software yg walaupun kiter tak selalu pakai , tapi kiter tau apa kegunaannya.

****Programming****
Aku sedang berusaha utk belajar programming.Sebenarnya belum start nak belajar.Aku cuma
terfikir nak belajar maner dulu sama ader c atau visual basic.Bapak aku tau visual
basic tapi masalahnya bapak aku dah lupa dan aku takder compiler atau editor
utk buat program tue.So , terpaksalah aku kena carik kart internet.(Masalahnya ,
aku belum jumpa lagi).

****BOMBA****
Aku masuk kadet bomba dari form 1.Thn nie plak aku kena beli baju dan seluarnya skali.
Nie yg maleh nie.Perjumpaan adalah hari jumaat pukul 4 tepat.Aku yg dah lama tak
kawad kaki kantoi masa kawad first2 kat balai.Dia punya cikgu bukan main jahat
malah sadis dan kejam plak tue.Tapi , bersabar je la.kalau dah bagi arahan tapi
salah , kena la down atau ketuk ketampi(bg perempuan) atau pumping (bg lelaki).
Lepas kena down kena kata TERIMA KASIH CIKGU.kakakakaka.Lawak kan?

****Transmission EnD****
By-0din

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.