FWD yg aku dapat dari Alin (Fadhlina) yang membuatkan aku rasa insaf!!!

ORANG KATA… enjoy sementara muda,hidup
panjanglagi,dah tua nanti tobatlah.
ATUK KATA… orang muda hidup memang baru bermula,
tapi belum tentu masih panjang lagi,entah esok lusa
Izrail datang menjemput.
SAYA RASA… betul jugak tu..
ORANG KATA.. exams tu susah,kena banyak
sacrifice,constant study.. past year
papers..etc..etc..etc..
ATUK KATA… exams tu senang aje, dah ada tarikh untuk
diuji, dah ada syllabus untuk diikut,kalau ajal..
entah bila siapapun tak tahu, byk pula tu peringkat
ujiannya,Munkar Nankir, Neraca Mizan, tayangan
slide..
SAYA RASA… betul jugak tu..
ORANG KATA… have fun on your birthday,panggil
kekawan and sedara
mara,berpartylah sepanjang malam,make it a memorable
one!!
ATUK KATA… setiap hari jadi, kita semakin
hampir,hampir setahun dengan kematian,setahun lagi
diberi peluang utk beramal, bertaubat..
SAYA RASA… betul jugak tu..
ORANG KATA…successful people have a good time
management,ada bisnes di kl, new york, tokyo..masih
sempat berkempen utk pilihanraya,masih
sempat melepas lelah di disko dan karaoke, masih
sempat pasang perempuan 2-3,baru orang boleh respect!
ATUK KATA… setiap manusia dapat 24 jam dlm
sehari,tapi..ada masa ke
utk sujud di sejadah 5 kali sehari semalam?ada masa ke
nak selak Al-
Quran sekali sehari?ada masa ke nak jenguk ibu ayah di
kampung,
sekali dalam seminggu, atau sebulan, atau setahun?
SAYA RASA… betul jugak tu..
ORANG KATA… kerja mesti sungguh-sungguh,beli rumah
besar, kereta mewah, makan lazat..baru hati puas!
ATUK KATA… ye ke hati dah puas??dah cukup ibadah nak
tempah kubur luas-luas?dah siap kenderaan meluncur
Siratul Mustaqim? dah cukup zikir untuk santapan
rohani?dah cukup amal nak ‘book’ tempat Al-Firdaus?
SAYA RASA… YE TAK
YE……HUWAA…HUWAAA….!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.