Kehidupan Selepas Berkahwin

Dah lebih sebulan dari tarikh aku berkahwin dan apa yang aku boleh cakap so far so good ๐Ÿ˜›

Aku masih lagi bekerja di Melaka dan masih lagi membawa motor LC ulang alik melaka – klang setiap minggu cuma bezanya selepas kahwin aku akan mengambil isteri ku dan duduk di rumah parents kami secara bergilir – gilir . Jadi lokasi aku di hujung minggu sama ada di klang atau di serendah.

 

 

First week lepas kahwin merupakan perubahan yang mendadak .. bilik aku yang selama ni tak terurus .. baju berselerak .. dah ada orang tolong kemaskan .. Aku ada jugak dapat hadiah kahwin dari ofis iaitu sebuah vacuum cleaner dan aku gunakan waktu tu jugak untuk bersihkan bilik aku ๐Ÿ˜€

 

Lagi satu perubahan yang aku nampak .. aku bawak motor setiap minggu dah makin slow .. biasa bawak motor 130 – 140 KM/J dan tak sampai 2 jam dari melaka dah sampai ke klang tapi sekarang bawak maintain 100 KM/J so mengambil masa 2 jam setengah .. jadi bila terfikir nak bawak laju tu terpaksa la fikir dah ada isteri .. huhu

 

Kad untuk majlis di klang baru sahaja siap dan di design oleh WeddingKami . Just email kan nama dan alamat rumah anda supaya saya boleh pos kan kad atau refer sahaja websiteย http://hassan-safinah.weddingkami.com/

 

3 Replies to “Kehidupan Selepas Berkahwin”

  1. Hehehe..nk tergelak aku ..ko bwk moto 100 je skang ni..sian ko ek…in one way, bagus la camtu sebab ade perasaan tanggungjawab tapi in long run kan, aku rase baik la ko maintain bawak on speed yg ko bese bwk dulu. hahaha. Kate kaki motor bro! ๐Ÿ™‚ Asalkan ko bwk dengan berhemah, confident, dan sesuai time tu utk laju, rase2 tak salah la kot nak tekan skit kelajuan.

    Ape2pun aku harap, pasni ko dpt up ur motorbike and bring your lovely lady for a roadtrip. Will wait up for that day to come and don’t forget to flash your ride to me. ๐Ÿ™‚

Leave a Reply to shatilah zakaria Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.