New Layout + Jquery Video

Standard

After a lot of thinking .. (and whining .. dont ask me why .. ) I end up changing the layout .. hey .. it’s almost my 20th birthday { dan hampir setahun menjadi single .. } dan aku x layak dipanggil budak belasan tahun lagi .. so i must change my perspectives .. and also .. my layout (which is xder kena mengena langsung .. ok 2x .. alasan jerk nk tukar layout baru )

Anyway .. after searching for a good template that have a good structure for hacking / modifying purpose .. I take this template which y’all seeing it now .. Edit some of the php code at sidebar .. the css makes some of the links PELIK giler .. and I still maintain the chat box .. the Advertlets ads (yang x memberi aku duit langsung akibat tiada traffic yang tinggi dari pengunjung) dan juge beberapa feature yang aku dh biasa dengan theme yg dulu ..

The new things at my sidebar  .. Twitter ! Aku dh lame gune twitter sejak aku keje kt diBase untuk update segala kerja aku .. so why not letak kt blog .. untuk preparation LI (Latihan Industri) 28 April supaya aku leyh sentiasa memberitahu kat pengunjung blog aku yang aku sentiasa membuka friendster dan mendengar lagu dari band Hujan dari membuat coding PHP semasa bekerja .. Huhu ..

Selepas proses menukar layout .. aku berasa sangat lapar .. (jam pukul 4 pagi .. ) dan tetibe rase nk makan mee goreng mamak so aku bergegas ke Al-Bidayah .. (dan aku sering menyebut Subaidah sbb Subaidah tempat aku pergi lepak dulu – dulu mase kt Melaka ) .. kemudian .. mase nak makan .. aku suke jenis suke melihat video sambil makan (Aku harap anak aku tidak akan mengikut jejak langkah seperti ayahnya .. ) dan akhirnya aku terjumpa video yang sangat best .

Jquery ! JS framework yang pertama yang aku belajar .. walaupon sudah berkarat dan x igt mcm mane nk access DOM dan feature yang lain2x .. aku terasa macam nak belajar balik .. Video tersebut diajar oleyh seorang budak yang berumur 12 tahun . Dia ada knowledge tentang javascript dan juga Drupal .. dan dia ditempatkan di bahagian security (bukan menjadi JAGA tapi monitor any security part Drupal ..)

I was like .. WTF ~!!! ? Umo baru 12 tahun tapi knowledge dier berkali ganda dari aku .. walaupon umm-nya sangat banyak .. aku x sangka budak kecil ini memberikan aku banyak maklumat dan juga menyegarkan kembali ingatan aku tentang Jquery ..

Walauapepon .. aku masih sengal .. dan sentiasa mengejar cita – cita ku menjadi programmer yang L33T ..

// Aku masih ingin menukar sedikit warna di blog ini .. bagi la komen sikit ye kawan 2x .

4 thoughts on “New Layout + Jquery Video

  1. wow! oden da pandai main theme! aku rase kaler ni da ok da pun. semat da.. ko kan pandai css, godek2 la mana yang patut. hoho. by the way, nice theme! (ape kata ko buat sendiri theme wordpress? ada berani?)

Leave a Reply to razifmustapha Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.