PSM – Projek Sarjana Muda part 2

Minggu lepas aku dah settlekan report PSM 1 dan juga presentation dengan penilai.

Penilai aku adalah Pn Ummi Rabaah . Hari sebelumnya memang tak tido sebab sibuk buat report sampai x sempat nak binding .. Mujur dia bagi aku masa lepas presentation untuk bind report dan hantar .

So far skill presentation aku masih agak kurang memuaskan .. banyak errr .. aaa .. dan ermmmm ..

Tapi aku agak berpuas hati sebab satu beban dah kurang .. sekarang hanya tinggal untuk fokus kepada final exam.

Apa apa pun terima kasih banyak kepada penilai aku dan juga penyelia aku yang banyak membantuAufblasbare Kugel .

p/s : Bermulalah episod Latihan Industri .. ūüôā

p/s : Untuk sesiapa yang tidak tahu , sistem aku merupakan sistem menguruskan projek pelajar . E Grading and E Document For Student Project

 

PSM – Projek Sarjana Muda part 1

Harini 16 March dan aku rasa patutnyer hari presentation psm adalah pada pertengahan april .

So far documentation aku langsung tak buat dan hanya fokus pada coding.

Apa yang aku belajar dari bengkel 2 , aku dah stand by apa – apa yang patut.

Progress ? Not so much sebab feature makin banyak dan expectation yang aku nampak amat berbeza .

Aim aku berubah – ubah dari menjadikan sistem psm aku ‘sangat perfect’ supaya fakulti dapat digunakan bertukar menjadi ‘asal lepas sudah’ .

To be frank aku dah bosan .. when you stuck in that same level , you will get bored out of your mind .

Things no longer interesting bila expectation orang lain menjadi lain .

Too bad I cant satify them .

 

Instead of tukar entry ni jadi random rant , I might give you guys some advices ..

  • Berjumpalah selalu penyelia anda walaupun tiada sebarang update.
  • Do know their expectation and let them know yours too.
  • Anything can happen . Be prepared !
  • Use SCM a.k.a source code management untuk maintain code . Banyak free svn server macam projectlocker ataupun assembla . Use them ! Always commit . You can always rollback your changes.
  • Start awal ! ngahahahha

Ok .. time to continue my psm . adios amigo !

Final Semester UTeM FTMK : Tension 1

TA DA LIST 7 Feb 2011 :

  1. 1roc UAT
  2. Hedesu (biler nak siap ni ? )
  3. PSM (projek sarjana muda)
  4. MTE competition 17 – 19 February (wakil UTeM)
  5. Kerja sekolah / Assignment (berlambak)
  6. Mid term ??? (3 subjek)
  7. Support MPK

semester akhir .. dugaan paling banyak .. doakan daku yang terbaik .. terima kasih ..

Maher Zain Baraka Allahu Lakuma lyrics

Well .. this song is for people who alraedy married (and want to get marry ) .

My first time listening to this song is when my officemate Rustam played this song in his car .. So I wonder what is the meaning when the arabic verse came in .. so I search for the lyrics

source 1 : http://www.islamiclyrics.net/maher-zain/baraka-allahu-lakuma/

source 2 : http://maherzaintube.blogspot.com/2010/01/maher-zain-baraka-allah-lakuma.html

Youtube : http://www.youtube.com/watch?v=98m5ts4htw4

You notice there is no translation for the arabic part .. so using google translate I get this

Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.

english :

God bless
God bless you and us
God bless them
God love Adam
God’s¬†blessings and¬†peace¬†upon the Messenger of¬†Allah
God has welcomed us
About us¬†God’s¬†land
God, guide our steps

malay :

Tuhan memberkati
Tuhan memberkati anda dan kami
Tuhan memberkati mereka
Allah mengasihi Adam
Allah berkat dan damai atas Rasulullah
Allah telah menyambut kami
Tentang Kami tanah Allah
Tuhan, panduan langkah-langkah kami