Just another blog

-Music-

Psycho by System Of A down

-Blog-

well…
aku dapat streamyx….
mmg besh sampai aku terlupa kerja rumah , rancangan tv yg aku gemari (call for help dan the screen savers dari Techtv), semayang , tidur , makan dan benda2 yg aku selalu buat bila aku takder streamyx.

Streamyx nie mmg ada pros and cons … atau cuma aku yg tak pandai nak membahagikan masa ?

15 April merupakan harijadi aku dan aku rasa happy sekali kerana aku dapat hadiah dari parents aku.tapi , takder hadiah yg aku dpt dari kawan2 aku.Well , sapalah aku?.Dan ada benda yg aku rasa besh tarikh lahir aku pasal Alin , Cikgu Asri ( class teacher aku maser darjah 2 dan 3) dan Kang Wei Pin samer2 meraikan harijadinya.

Dan tertimbul satu pertanyaan..
Apa hadiah yg Apek bagi kart Alin ?

(to :alin. – Kalo ko baca blog aku , bagitaularh aku yer)

Aku pun lupa nak bagitau yg byk member2 aku dah pindah sekolah terutamanya kart kg. Jawa.Tinggallah aku , tokyo (syafiq zain) , batt (ridhuan),Travis (Azmil) dan bebudak skema yg lain..

Bosan giler tanpa kehadiran rakan2 aku yg lain.

Tak ader Apek yg selalu tolong aku maser sebelum ujian membuat ‘brainstorming’ (ulangkaji secara mulut ke mulut).
Tiada lagi Yem (ibrahim) yg selalu buat lawak bodoh dier dan nyanyian lagu Psycho ( dari system of a down) yg aku asyik2 dengar maser kart klas.
Takder lagi awek Apek iaitu Alin (fadhlina) yg selalu aku tengok senyap giler kart klas 4st2.
Tiada lagi Shirah(shakirah)[pindah ke mrsm] yg aku selalu dengar suaranya membuat bising maser tugas (pengawas).
Tiada lagi Megat dan Feerdaus yg asyik2 senyap kalo berjumpa.
Tak der lagi kerosakan gigi..
eh.. silap…
Takder lagi khairi yg selalu dgn aksi2 nya yg membuat aku rasa bengang dgn dier (pindah ke teknik klang).

Waaaaaaaaaaaaaaaa!!!
I miss u guys so much….
I hope after I married ( actually if I married) i will see u guys and we all gathering at one place and having a ‘ReUnIoN PARTY’.
Aku tak dapat bayangkan yg Apek ngan Alin kahwin (sori larh yg aku terfikir sampai ke sini)…
dan aku tak dapat bayangkan apa yg akan terjadi kepada Batt (ridhuan) dgn fantasinya dan juga quotenya:”This is my life , I can do whatever I want”

well.. thats it
it just another blog

*Friends always friends..*
*bertemu dan berpisah adat manusia biasa*

EnD…….

FWD dari Wani

When a student listen to too much music!
Mr. Eric was walking around the form 3 block when he saw one of the form 3 class, 3’T’, making noise. He entered the classroom and this is what happened….

Mr. Eric: Who was playing and talking please stand up or the whole class gets it.
Anand : “Will The Real Slim Shady Please Stand Up”(Eminem)
Mr. Eric: You! I want you to come to my office now Office

Time: 0900 hrs

Mr.Eric: What Is Your name?
Anand : “Say My Name Say My Name”(Destiny’s Child)
Mr.Eric: Don’t play a fool
Anand : “Can’t Believe I’m The Fool Again”(Westlife)
Mr.Eric: Do you want me to beat you ?
Anand : “Hit Me Baby One More Time”(Britney Spears)
Mr Eric: What did u say?
Anand : “WHAT!”(Stone Cold)
Mr.Eric: Are you out of your head?
Anand : “I Can’t Get U Outta My Head”(Kylie Minogue)
Mr.Eric: Who do you think you are ?
Anand : “I’m A Genie In Bottle”(Christina Aguilera)
Mr.Eric: How many demerits do you want?
Anand : “1,2,345,Everybody In The Car…”(Lou Bega)
Mr.Eric: Do you always play in class?
Anand : “Sometimes I Run, Sometimes I…”(Britney Spears)
Mr Eric: Do u think this is a party ?
Anand : “I’m Coming Up So U Better Get The Party Started”(Pink)
Mr.Eric: I want you to come for detention class tomorrow morning
Anand : “Every Morning They’re A Hello…”(Sugar Ray)
Mr.Eric: I’ve just changed my mind. I want you to come everyday
Aanad : “Everyday I Love You”(Boyzone)
Mr.Eric: I want you to come alone
Anand : “Show Me The Meaning Of Being Lonely”(Backstreet Boys)
Mr.Eric: It gonna be the two of us
Anand : “Just The Two Of Us”(Will Smith)
Mr.Eric: Are you going to shut up or do you want me to stop talking
Anand : “You Say It Best, When You Say Nothing At All”(Ronan Keating)
Mr.Eric: I want you to promise me that you won’t get into anymore trouble.
Anand : “This I Promise You”(N*sync)
Mr.Eric: Make Sure you don’t get into trouble again
Anand : “Oops I Did It Again”(Britney Spears)
Mr.Eric: You can go now
Anand : “There She Goes”(Sixpence None The Richer)
Mr.Eric: I said go!
Anand : “Bye Bye Bye”(N*sync)

April Fool !!!!

Aku baru ajer balik dari camp kart Sg. Tekali.
Best mmg best dan ada juga yg tak besh.

Anyway , aku akan cerita nanti dan ini ada e-mail yg aku dpt dari maisarah.
****************************************************
Assalamualaikum wbh. Ikutilah cerita sedih di
sebalik
April Fool’s Day sebagai renungan bersama.Setiap
kali
menjelang 1hb April, sesetengah orang kita begitu
taksub dengan budaya ‘pandang kebarat’ menjadi
begitu
sibuk sekali.Kepala mereka penuh dengan senarai
mangsa-mangsa untuk dipermain-mainkan. Bahkan
sewaktu
memandu atau sedang makan pun kepala mereka ligat
berputar merangka-rangka rancangan ‘penganiayaan’
ini.Yang penting mereka puas melihat muka
mangsa-mangsa mereka merah padam kerana
dipermain-mainkan.Bagaimanapun, tanpa mereka
sedari,
kadang kala lawak-lawak biasa atau ‘practical
joke’
yang dilakukan boleh mencetuskan pergaduhan dah
menyebabkan penyesalan berpanjangan.Sewaktu zaman

persekolahan dahulu, penulis pernah terbaca
tentang
suatu trajedi yang berlaku pada 1hb April ini.
Seorang suami yang jahil tentang agama, telah
mengucapkan ‘Aku ceraikan kau dengan talak 3′ pada
isterinya dengan niat untuk melawak. Isterinya
yang pada mulanya terpinga-pinga terus meraung
apabila si suami dengan muka selamba kemudiannya

mengucapkan April Fool!’. Selepas itu, giliran si
suami pula untuk meraung apabila diberitahu
bahawa
talak yang dilafazkan telah pun jatuh!!!

Berbalik kepada perayaan April Fool’s Day ini,
adalah dipercayai bhw ia mula dirayakan sewaktu
kejatuhan kerajaan Islam di Sepanyol. Setelah
bertapak berkurun-kurun lamanya di Granada,
Sepanyol, kerajaan Islam akhirnya runtuh diserang
tentera-tentera Kristian. penduduk-penduduk Islam di

Sepanyol ( Moors )
terpaksa berlindung di dlm rumah masing-masing untuk

menyelamatkan diri. Tentera-tentera Kristian
bagaimanapun tidak berpuas hati dan berusaha
untuk
menghapuskan orang – orang Islam dr Sepanyol.

Penduduk-penduduk muslim ini, diberitahu bahwa
mereka
boleh berlayar keluar dari Sepanyol dengan selamat
bersama-sama
barang-barang keperluan mereka dengan menggunakan
kapal – kapal yang berlabuh di pelabuhan.
Orang-orang Muslim yang risau sekiranya tawaran
tersebut merupakan suatu penipuan,
telah pergi ke perlabuhan untuk melihat
kapal-kapal
yang dimaksudkan. Setelah berpuas hati, mereka
membuat persiapan
untuk bertolak. Keesokan harinya (1April), mereka
mengambil semua barangan yang telah disiapkan
menuju ke perlabuhan.

Pada masa inilah pihak Kristian mengambil
kesempatan
untuk menggeledah dan kemudian membakar rumah
penduduk- penduduk Islam ini. Mereka juga tidak
sempat untuk menaiki kapal kerana semuanya
dibakar. Pihak Kristian kemudiannya
menyerang kaum muslim dan membunuh kesemuanya,
lelaki, perempuan, serta anak-anak kecil. Peristiwa
berdarah yang
menyedihkan ini kemudiannya diraikan oleh tentera
Kristian. Keraian ini akhirnya dirayakan setiap
tahun
bukan sahaja di
Sepanyol tetapi juga di serata dunia. Yang
menyedihkan, orang-orang Islam yang jahil mengenai
peristiwa ini turut
meraikan April Fool’s Day tanpa menyedari mereka
sebenarnya merayakan ulang tahun pembunuhan
beramai-ramai saudara seIslam mereka sendiri.

Semoga Allah sentiasa membuka pintu taubat untuk
kita.
Petikan drpd Risalah Fikrah

Peliharalah Allah, nescaya Allah akan memelihara
kamu ……rawahu ttirmizi Illal Liqaq
*********************************************************

Yeah 3x

I got some news.
First of all Aku akan gi camping Bomba kart Teletak Sg Tekali.
pada hari selasa hingga hari jumaat (31 March hingga 2 April)

Aku kenalarh ponteng klas.Hehehe.kejap lagi biler dah sampai periksa Waawaawaawaa.

My Wishlist

-Semua org pasti ada benda yang diingini.Aku ?
aku dah ader web sendiri , forum sendiri , blog sendiri .Apa lagi yg aku nak hah?
Ok..ok…
Byk lagi benda yg aku nak.Biasa larh , Manusia mana pernah puas.

Nie adalarh LIST benda2 yg aku nak.

http://www.geocities.com/odin_hassan88/wishlist.html

My Forum
-Well . Forum aku berjalan spt biasa.Ramai yg masuk cuma aku sbg admin tak selalu masuk.Nak wat camner ?

Berselerak giler2 forum aku.Hamperh giler..

My Sepupu dan bukannya kupu-kupu

-Dier ader bagi aku laman web kelasnyer.Dia mintak komen aku so aku hanya bagi komen pasal history , forum atau sign guestbook supaya jadi yg lebih mantap dan berkesan.hehehe

-Aku takleh lah bagi addressnyer kart korunk nanti korunk tak nak gi kart web aku lak.

Yahooo!!!

Yahoo!!

Fuh!!
Cuti panjang telah pun bermula.
Tapi , byk giler kerja sekolah yg cikgu terutamya add math , math ngan TM (teknologi maklumat).

Assignment utk tm adalah excel pasal calculation yg aku langsung tak faham apa itu.Memangla kalau di ‘translate’ kan menjadi pengiraan tetapi aku mmg tak sentuh langsung excel.Aku hanya pernah ‘messing around’ Microsoft Word ngan Powerpoint ajer.Aku mmg tak ader pengalaman langsung pasal excel dan aku struggle utk belajar benda nie.

Setahu aku , excel nie nak buat cam worksheet yg bapak aku selalu buat.Patut la masa aku bukak laptop bapak aku byk sgt file excel berbanding word.So , aku akan mintak ajar daripada bapak aku pasal excel.

Aku punya plan masa cuti pjg ini adalah:
1-buat kerja sek.
2-Update website aku yg berkurun lamanya tak update.
3-kerja2 harian
4-tengok tv
5-enjoy

OS ( Operating System ) aku yang sekarang adalah Windows Xp profesional.

Walaupun bukan service packs 2 tapi aku tetap puas hati kecuali kelajuan untuk launch benda nie slow.Aku kena tunggu kira2 45 saat utk windows ini di launchkan.

Aku juga tak puas hati pasal space pasal byk giler benda ni makan space aku dan byk gak benda yg aku kena buang.Anyway , sedap mata memandang pasal OS nie cantik sungguh hingga tak terkata.

News…

-Pengalaman aku kart Kursus jurulatih kawad kaki bomba takyahlah aku citerkan pasal aku takder masa.

-Windows Longhorn -Baru aku tau yg windows longhorn dah keluar walaupun trial edition.Aku dapat tau dari Faaizi.Abg dier ada belikan software tue dan dia kata byk benda yg best dan baru yg ada kart OS baru nie.Walaupun begitu , aku nak tunggu windows longhorn yg sebnarnya (bukan trial edition ) pada thn 2006 (dijangka keluar).Apa yg aku tahu yg windows sebelumnya lebih2 lagi windows XP byk security hole atau kelemahan dari segi keselamatan dan menyebabkan windows terpaksa di “update” kan beberapa kali utk setiap minggu pasal byk hacker ingin melemahkan microsoft.Aku raser diorang nie jeles kart Bill Gates kot pasal dia nie merupakan org terkaya dia muka bumi ini.

-Hari ini merupakan cleaning day bagi aku.Tapi , aku hanya clean kan bilik komputer aku dan juga pc aku pasal meja pc aku berselerak pasal byk cd2 dan buku2.

-Mozilla-Aku cadangkan Shakirah pakai mozilla pasal ada tabbed browsing and she (obviously) took it.Hehehe