Yahooo!!!

Yahoo!!

Fuh!!
Cuti panjang telah pun bermula.
Tapi , byk giler kerja sekolah yg cikgu terutamya add math , math ngan TM (teknologi maklumat).

Assignment utk tm adalah excel pasal calculation yg aku langsung tak faham apa itu.Memangla kalau di ‘translate’ kan menjadi pengiraan tetapi aku mmg tak sentuh langsung excel.Aku hanya pernah ‘messing around’ Microsoft Word ngan Powerpoint ajer.Aku mmg tak ader pengalaman langsung pasal excel dan aku struggle utk belajar benda nie.

Setahu aku , excel nie nak buat cam worksheet yg bapak aku selalu buat.Patut la masa aku bukak laptop bapak aku byk sgt file excel berbanding word.So , aku akan mintak ajar daripada bapak aku pasal excel.

Aku punya plan masa cuti pjg ini adalah:
1-buat kerja sek.
2-Update website aku yg berkurun lamanya tak update.
3-kerja2 harian
4-tengok tv
5-enjoy

OS ( Operating System ) aku yang sekarang adalah Windows Xp profesional.

Walaupun bukan service packs 2 tapi aku tetap puas hati kecuali kelajuan untuk launch benda nie slow.Aku kena tunggu kira2 45 saat utk windows ini di launchkan.

Aku juga tak puas hati pasal space pasal byk giler benda ni makan space aku dan byk gak benda yg aku kena buang.Anyway , sedap mata memandang pasal OS nie cantik sungguh hingga tak terkata.

News…

-Pengalaman aku kart Kursus jurulatih kawad kaki bomba takyahlah aku citerkan pasal aku takder masa.

-Windows Longhorn -Baru aku tau yg windows longhorn dah keluar walaupun trial edition.Aku dapat tau dari Faaizi.Abg dier ada belikan software tue dan dia kata byk benda yg best dan baru yg ada kart OS baru nie.Walaupun begitu , aku nak tunggu windows longhorn yg sebnarnya (bukan trial edition ) pada thn 2006 (dijangka keluar).Apa yg aku tahu yg windows sebelumnya lebih2 lagi windows XP byk security hole atau kelemahan dari segi keselamatan dan menyebabkan windows terpaksa di “update” kan beberapa kali utk setiap minggu pasal byk hacker ingin melemahkan microsoft.Aku raser diorang nie jeles kart Bill Gates kot pasal dia nie merupakan org terkaya dia muka bumi ini.

-Hari ini merupakan cleaning day bagi aku.Tapi , aku hanya clean kan bilik komputer aku dan juga pc aku pasal meja pc aku berselerak pasal byk cd2 dan buku2.

-Mozilla-Aku cadangkan Shakirah pakai mozilla pasal ada tabbed browsing and she (obviously) took it.Hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.